Од 1 јули поевтинува роамингот во регионот

249
0
SHARE

Граѓаните на Македонија, Албанија, Косово, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина од 1 јули ќе може да телефонираат во роаминг по пониски цени од речиси 30 отсто, со оглед на тоа што почнува примената на регионалниот договор за роаминг.

Цените во првата фаза ќе бидат намалени 27 отсто, а на 1 јули 2021 година се очекува целосно укинување на роамингот за регионот.

АЕК најави дека се очекува намалување на роаминг услугите и со соседна Грција до крајот на годинава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here