Од прв потенцијален кандидат за градоначалник до директорче… Дали тоа е причината за фрустрација и отпуштања?!

1169
0
SHARE

Од прв човек во Карпош на СДСМ до утешително јавно претпријатие ВОДОВОД!

Кој е Душко Весковски?

Душко Весковски е роден на 28.01.1985 година во Скопје, Карпош, Република Македонија. Основното и средното образование ги завршува во Скопје.Дипломира на Правниот факултет “Јустинијан Први”, насока – правни студии.

Претходно работел во Фонд на Холокаустот на Евреите од Р.Македонија, како раководител на Меморијален центар, на сектор за истражување, архивирање и документирање.

Но интересен е моментот што Душко во време на тешкиот режим на ВМРО-ДПМНЕ работи во фондот на Холокаустот на Евреите и тоа на место раководителско, а неговата сестра се вработува во УЈП за 500 евра плата, да онаа плата која СДСМ требаше да ја направи просечна! Нормално вработувањата во време на режимот беа поради добрата конекција со висок функционер во ВМРО-ДПМНЕ. Неговата мајка за време на режимот работеше како секретарка во Општина Кисела Вода, но режимот не ја избрка од работа.

Што прави Душко Весковски?

После напорната работа во Општина Карпош, додека Стефан Богоев не често го гледавме на терен и на јавни настапи, Душко правеше пресови и напади против Стевчо Јакимовски кој одлично ја водеше општината со години! Моментот кога Душко беше продаден од внатре партиските органи за позицијата градоначалник, му беше дадено местенце или трошки од малото колаче, па дури кога стапи на функција директор во Водовод, објави и фотографија Добро Утро на зајди сонце, но од возбуда било па му простивме.

Во отказните решенија на отпуштените гласи дека не биле 5 работни дена на своето работно место, иако се уредно евидентирани, видени и присутни, но под притисок на вработени потпишуваат изјави за да потврдат дека не биле присутни за да можат да избркаат масовно луѓе и нормално шарена револуција да си ја вдомат.

Да знае цела јавност Душко Весковски е човекот кој секојдневно дели отказни решенија на луѓе кои само си ја работат својата работа и си го заработуваат своето парче леб чесно.

Во следниот период ќе објавиме уште неколку приватни детали, кои се од нашите читатели испратени до нас.

За оваа содржина Infonews не одговара бидејќи истата е испратена од читатели и објавена.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here