Од утре нови банкноти од 100 и 200 евра во оптек

562
0
SHARE

Европската централна банка утре ќе ги пушти во оптек редизајнираните банкноти од 100 и 200 евра.

Овие банкноти се последните во низата кои се редизајнирани после оние во апоени од пет, десет, дваесет и педесет евра, со оглед на тоа дека банкноти од 500 евра веќе нема да се штампаат.

Сите банкноти од серијата “Европа” имаат подобри дизајни и подобри елементи за заштита од банкноти од првата, серија А, која ќе продолжи да биде во оптек, паралелно со новите банкноти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here