Огромно албанско знаме на Самоиловата твдрина во Охрид

557
0
SHARE

Албанско знаме во големи димензии денес се гледа од сите страни на Охрид.

Со големото знаме е покриен дел од Самоиловата тврдина.

Сличен ваков инцидент имаше во 2013 година кога на ѕидините на Скопското кале група млади Албанци се обидоа да го развеат албанското знаме. Тогаш реагираше полицијата.

И овој случај е пријавен во СВР Охрид.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here