ОЈО ќе го гoни Крсто Мукоски за кpиминaл во МЕПСО?

726
0
SHARE

„Надлежен oбвинитeл од Основното јавно oбвинитeлcтвo за гoнeњe на организиран кpиминaл и кopупциja кој постапува по предметот во врска со Конечниот извештај по извршена ревизија кај МЕПСО има издадено наредба до релевантни институции за прибирање на податоци“, одговориле од oбвинитeлcтвo.

Од обвинителството за ИРЛ велат дека предметот е во предистражна постапка и не можат да споделат повеќе детали.
Според информациите на ИРЛ, финансиската истрага ја врши Управата за финансиско разузнавање. А, своја истрага отворила и Управата за финансиска полиција која истражува како МЕПСО ја преплати барокната фасада на деловната зграда во центарот на Скопје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here