Орце Ѓорѓиевски: Потребна е нова стратегија и почитување за македонскиот земјоделец

257
0
SHARE

Денеска ги посетив селата Љубинци, Петралица и Гиновци и овде како и низ сите земјоделски краеви во државата ја гледаме разочараноста на македонскиот земјоделец и гневот кон се негативно што направи оваа власт. Ми велат ќе работиш цела година, ќе се трудиш, се што имаш во производството го вложуваш и на крај кога доаѓа време да го продадеш и да земеш некој денар, нема каде да продадеш, се ни скапува по нивите или го даваме по багателна цена. Гледам дека овие луѓе се понижени и нивниот труд не се вреднува. Потребна е нова стратегија и почитување за македонскиот земјоделец.
И овде како и на секаде низ државата, гласот и пораката е една – СДСМ мора да си замине.

Обајви на Фејбук Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ.

Денеска ги посетив селата Љубинци, Петралица и Гиновци и овде како и низ сите земјоделски краеви во државата ја гледаме…

Posted by Орце Ѓорѓиевски on Saturday, March 23, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here