Ова е најбогатиот Македонец , нема да ви се верува што поседува! (ФОТО)

1587
0
SHARE

Се работи за Зејнула Елези, неговата животна приказна започнува уште како дете од 16 години.

Младиот Македонец Зејнула Елези на негови 16 години ја напушта неговата родна татковина и заминува во Италија на печалба како би заработил нешто повеќе за неговиот живот.

Зејнула Елези во Италија поминува подолг период од неговиот живот, таму бил посвоен од страна на едно од најбогатите семејства во регионот Венето, Паоло Пиерто Ботер.

После 16 години живот во Италија се враќа во родната татковина но овој пат како Зејнула Елези Ботер успешен директор на ланецот фирми Техно Блок кој свој претставништва имаат Македонија, Романија, Чешка и Русија.
Богатството на Зејнула Елези Ботер се проценува на неверојатни 20 милиони евра, додека неговиот возен парк се проценува на над 3 милиони евра.

Зејнула Елези Ботер иако живеел раскошно во Италија, одличил да се врати во Македонија и да инвестира тука во неговата родна земја Македонија.

Неговата компанија „ТЕХНО БЛОК„ има најголемо производство на шајки, пластифициран лим, дрво и метал, трговија со италијански плочки и санитарија, трговија со влезни врати (дрвени).

„ТЕХНО БЛОК„ е приватна компанија со комплетно ревитализиран и обновен машински парк. „ТЕХНО БЛОК„ е основана во 2011 година во с. Скудриње, на простор од 250 м2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here