Ова е убавина за очи и душа-Најубавиот Бадник каков Македонија досега нема видено

493
0
SHARE

Небојша Петревски професионален фотограф од Гостивар со неговиот тим го доловија најубавиот Бадник кој Македонија некогаш го видела.

Прекрасниот настан се одржа во Гостивар, каде најпрво дента голем број деца ја поведоа бадниковата поворна низ улиците на градот, а вечерта имаше и бадникарски огномет од црквата Св. Богородица.

Ова е нешто што не се гледа секогаш, а благодарение на професионалноста на Небојша, Боби Лазарески, Александар Нешкоски и Оле Петровска, има што да видеме.

Уживајте:

Огномет Бадник – Гостивар 2019г.

Posted by Nebojsa Petrevski on Sunday, January 6, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here