Павле, дај влакно од коса па да видиме колку си чист

272
0
SHARE

Ќе даде ли пратеникот Павле Богоевски влакно од неговата коса за испитување – дали користел кокаин. Откако тој вчера се појави во полициска станица и понуди да му биде направена анализа за користење на нарктични средства, јавноста побара таквата анализа да биде аправена од влакно одкоса, а не од крв,зошто во крв присуството на кокаин може да се потврди само доколку лицето користело наркотични средства во текот на последниот месец.

И адвокатот Александар Тортевски потсетува на еден случај кога по направена анализа од влакно од коса министерка на СЛовенија си даде оставка:

Се сеќавате на една ептен јака женска што беше министерка за внатрешни работи во Словенија? Е премиерот таму наложи испитување на примерок од косата на сите министри и се утврди дека е позитивна на кокаин. Си даде веднаш оставка. Сакам да кажам си има методи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here