Пазарџии Македонија: Не може од канцеларија некој да пишува закон за оние што работат на -20 и на +40 степени!

271
0
SHARE

Закупците на тезги на организираните зелени пазари со остра порака до власта.

Власта да не си игра со сиромаштијата !
-Законот не ни овозможува никакви права, туку само обврски и давачки;
-Во Македонија има 20.000 тезгаџии по 60 евра се 1.200.000 евра, каде ќе одат овие пари ?
-Со воведување на „легитимација“ нема да исчезне сивата економија;
-Си го плаќаме данокот и давачките кон државата, ние не сме диви продавачи;
-Комората не ја признаваме затоа што не работи во наш интерес;
–Закон напишан во канцеларија од некој што не работел на -20 и на +40 не може да ги застапува нашите права;
Сакаме достоен живот каков што го заслужува секој граѓанин!
НЕ СЕ СОГЛАСУВАМЕ СО НИЕДНА ОДРЕДБА ОД ЗАКОНОТ И ИСТИОТ ДА СЕ ПОВЛЕЧЕ ВЕДНАШ!

-Не може од канцеларија некој да пишува закон за оние што работат на -20 и на +40 степени!-Не се согласуваме со ниедна одредба од законот!-Законот да се повлече ВЕДНАШ !

Posted by Пазарџии Македонија on Tuesday, January 22, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here