ПЕНДАРОВСКИ ПАК ФАТЕН ВО ЛАГА: Заборави на апсењето на Стевчо Јакимовски

587
0
SHARE

Пендаровски вели дека не се апcат политички лидери, го заборави апcењето на Стевче Јакимовски

Во Отвореното студио на телевизија Алфа , Пендаровски изјави дека во Македонија има човекови слободи и права кои се почитуваат и според него во Република Македонија нема политички 3атвореници.

Не може лидер на политичка партија во монтирани политички случаи да биде 3атворен и да зборуваме за демократија. Нема политички монтирани случаи. Нема ниту еден лидер кој е апcен затоа што на премиерот не му бил по ќеиф.

Пендаровски изгледа го заборави апcењето на Стевче Јакимовски во март оваа година пред почетокот на изборната кампања, кој е лидер на опозициската партија „ГРОМ“ и кој моментално е во домашен пpитвор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here