Поради очекуваното нacилствo на пpoтecтитe во Тирана, мобилните оператори ја исклучија мрежата!

260
0
SHARE

Високите мерки за безбедност на пpoтecтот што се случува во моментов пред Собранието на Република Албанија, вклучува над 1.500 припадници на државната полиција, но и прекинување на мобилната мрежа, со одлука на надлежниот орган за електронски и поштенски комуникации.

Преку официјално соопштение на својата веб-страница, АКЕП објавува дека дале инструкциите на мобилните оператори за прекинување на телефонските услуги во некои области во Тирана а беа направени по барање на Генералниот директорат на државната полиција.

Сè е направено со цел да се преземат мерки за спроведување на обврските што се поврзани со заштитата на интересите на земјата и јавната бeзбeднocт. Прекинувањето на телефонскиот сигнал ќе трае од 11:00 до 16:00 часот, на 21-ви февруари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here