Пратеникот Павле Богоевски конечно поднесе оставка

211
0
SHARE

Пратеникот Павле Богоевски за кого беше објавен компромитирачки материјал дека нелегално набавувал забренети супстанци, денеска поднесе оставка.

Богоевски својата оставка ја најави на седница на Комисијата за мандатно-имунитетни прашања на која требаше да се расправа за одземање на мандатот и сега актуелен пратеник Никола Груевски.

Богоевски даде и оставка од претседател на таа Комисија и рече дека оставката ќе стапи во сила откако ќе гласа за одземање на мандатот на Груевски што воедно би било и нагов последен ангаѓман во Собранието. .

Претходно, опозицијата го обвини Богоевски дека го кршел етичкиот кодекс ни е недостоен за вршење на пратеничката функција.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here