Протест на оризопроизводителите во Кочанско- власта со месеци не мрднува со прст

245
0
SHARE

Втор ден протест во Кочанско поради доцнењето на сеидбата на оризот поради неисчистените канали по кои треба да поминува водата за наводнување на оризовите полиња.

Земјоделците се жалат дека денеска е 10 мај, а до петти мај тие требало да завршат со сеењето.

Тоа е проблемот кај нас во Чешиново-Облешево, сега па е изразито драстичен проблем, до 10ти мај да не се пушти вода да се сеат оризовите полиња, ние до петти мај требаше да посееме и после ќе се надеваме ќе гледаме нагоре Господ дали ќе ни биде наклонет и дали ќе има слана или ќе нема, дали ќе има род или нема да има.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here