ПУТИН ВО СРБИЈА СО МАКСИМАЛНИ МЕРКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

597
0
SHARE

Рускиот претседател Владимир Путин ќе пристигне на 17 јануари во посета на Србија.

Според неофицијални информации од Министерството за внатрешни работи, за безбедноста на двајцата претседатели ќе бидат распоредени илјадници полицајци, а се шпекулира дека ќе бидат ангажирани околу 7.000 објави „Политика“.

Весникот наведува дека припадниците на Министерството за внатрешни работи ќе превземат максимални мерки за безбедност, а ќе биде изменет и режимот на сообраќај во одредени делови на Белград.

Исто така, се шпекулира дека во Белград веќе стигнале околу 250 најелитни руски специјалци, како и личното обезбедување на рускиот претседател.

Во обезбедувањето на Путин ќе учествува и српската војска. Три српски „мигови“ би требало да го следат авионот на Путин од моментот кога ќе влезе во воздушниот простор на Србија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here