Раскол во владејачката коалиција, прекината седницата на совет на општина Гевгелија

659
0
SHARE

На денешната 27. седница на совет на општина Гевгелија не беше изгласан дневниот ред и советниците не продолжија со работа.

Коалиционите партнери од владеачката коалицијата, советниците од ВМРО Народна и Либерална Партија откажаа послушност на СДСМ.

Денес се потврдија како точни шпекулациите дека подолг период има огромна нетрпеливост помеѓу коалиционите партнери.

Меѓу другите точки на дневен ред беше и точката Предлог-Статутарна одлука за изменување и дополнување на Статутот на Општина Гевгелија. Република Македонија остана во Стаутот на општина Гевгелија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here