Руската економија во 2018 година имала највисок раст за период од 6 години.

321
0
SHARE

Руската економија во 2018 година имала највисок раст за период од 6 години.

За тоа придонела градежната активност во земјата по повод Светското првенство во фудбал кое се одржа лани.

Растот на БДП е 2.3% и тоа е највисок раст од 2012 година.

Претходно се проценуваше дека Русија во 2018 година ќе има раст од 1.8% или 2.2%.

Но, за оваа 2019 година се очекува дека растот ќе успори. Инвестиционата активност во декември се намали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here