Саша Богдановиќ повторно тепан?

1476
2
SHARE

На вчерашната седница на Советот на општина Центар, Саша Богдановиќ дошол со фластери на лицето и видливи физички повреди.

Советниците и стручните служби биле изненадени од неговиот изглед. Во ходниците на општина Центар и кафулињата во Дебар Маало, се зборува дека бил претепан(нокаутиран) од одредена група навивачи на КК Работнички со кој влегол во конфликт затоа што под притисок на јавноста, Богдановиќ наводно сакал да го намали буџетот кој го најави за клубот во висина од 500.000 евра.

На ова навивачите му се спортиставиле и како што кажуваат сведоците дошло до вербална расправија, која ескалирала во физичка пресметка и дошло до размена на тупаници и клоци.

Дали тоа значи дека градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ и натаму ќе биде заложник на навивачката група на Работнички и поедници од групата од која и самиот потекнува?

Наводо нивните очекувања биле големи, а дел од парите требало да добијат и тие.

Граѓаните се прашуваат колку за овие 500 илјади евра ќе отидат во џебовите на водачите на навивачка група на Работнички, а колку вистински ќе бидат наменети за издигањето на клубот и кај играчите кои ја оставаат својата пот на паркетот.

Тој неколку дена пред седницата на советот на оптштина Центар и официјално бил на боледување и се правдал дека го удрила кола, но за природата на повредите сами пресудете како се здобиени.

За неговата состојба сведочи и видеото од изјавата за 24вести која тој ја даде во текот на вчерашниот ден

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here