СДСМ без конечна одлука дали ќе прифати предвремени парламентарни избори.

398
0
SHARE

Генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски кажа дека на Централниот одбор на партијата била донесена одлука со која се дава овластување, одлуката дали да се оди на предвремени парламентарни избори да ја донесе Извршниот одбор на партијата.

Генералниот секретар Александар Кирацовски изјави дека тие секогаш се воделе од интересот на граѓаните и на државата и дека во наредната недела ќе донесат конечна одлука.

Тој кажа дека седница на ИО ќе има во текот на оваа недела.

Тој кажа дека на 3 март ќе се одржи конгрес на кој ќе се избере претседателскиот кандидат на партијата, а во наредниот период ќе се изберат и кандидати за градоначалници во Охрид, Дебар и Ново Село.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here