СДСМ распиша внатрепартиски избори

1504
0
SHARE

Централниот одбор на партијата донесе Одлука за распишување на внатрепартиски избори на органите и носителите на функции во општинските организации на СДСМ и градска организација на СДСМ – Скопје.

Согласно Статутот на партијата беа донесени одлуки за начинот, постапката, роковникот и критериумите за кандидирање и избор на членовите на органите и носителите на функции во општинските организации на СДСМ и градска организација на СДСМ – Скопје.

Согласно Роковникот, постапката за избор на органите и носителите на функции во општинските организации на СДСМ и градска организација – Скопје започнува на 27 ноември, а завршува пред крајот на 2017 година.
Членовите на ЦО на СДСМ дискутираа за актуелната политичка состојба во Република Македонија и темпото на спроведување на реформите, во интерес на граѓаните. Претседателот Заев ги информираше членовите на Централниот одбор за политичките разговори со дел од коалициските партнери и изрази очекување дека до крајот на овој месец ќе се донесат одлуките за пополнување на потребните кадровски решенија, за местата што се испразнија по локалните избори.

извор: www.sdsm.org.mk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here