Се бараат 89 вработувања, ама Шилегов и ДУИ ќе си вработат 300 партиски војници!

440
0
SHARE

Советникот од ГРОМ Александар Трајановски образложи како СДСМ и Шилегов планираат да го мотивираат своето членство во пресрет на Претседателските и евентуални предверемени Парламентарни избори.

“29 луѓе заминуваат во пензија, планот за вработувања по спецификацијата од Јавното претпријатие Комунална Хигена-Скопје, предвидува пополнување на 89 работни позиции по звање, а вие планирете 300 вработувања во изборна година.”

ПАРТИСКИ ВРАБОТУВАЊА ВО ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА

Градоначалникот Шилегов и ДУИ влегоа во кампања за избори. Преку Јавното претрпијатие Комунална Хигена-Скопје СДСМ и ДУИ ќе си вработат 300 партиски послушници

Posted by Александар Трајановски on Thursday, January 24, 2019

Знам дека ќе кажете дека манипулирам и дека ако се предвидени 300 вработувања, истите не значи дека ќе се реализираат, а ќе се исполнат затоа што е изборна година, тој што ќе каже дека не е така всушост манипулира.

По ова излагаше, градоначалникот Шилегов не се јави да реплицира и образложи за тврдењата на Трајановски!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here