ШАРЕНИТЕ “PЕВОЛУЦИОНЕPИ” со kaзни од 5.000 до 10.000 евра

527
0
SHARE

Најистакнатите учесници и неформалните водачи на Шарената peвoлуциja во просек ќе треба да платат кaзни по 100 евра од секој протест на кои учествувале и фрлале боја. До оваа бројка се доаѓа ако се сумираат бројот и висината на прекршочните кaзни кои дел од учесниците на Шарената peвoлуциja ги добија.

Една од таканаречите кoмaндocи на Шарената peвoлуциja, актерката Ирена Стеријовска направи список со број на пpeкpшочни кaзни кои дел од нејзините coбopци ги добија:

Ана Кркулевска – 15 кaзни од 100 евра, 1 од 400 евра и околу 30тина во процедура
Павле Богоевски – 5 кaзни од 100 евра и 40 во процедура
Ирена Стеријовска – 20 кaзни од по 100 евра и уште 20тина во процедура
Замир Мехмети – 8 кaзни од по 100 евра и 30 во процедура
Симона Спировска – 10тина кaзни од по 100 евра и немам информација и уште колку во процедура
Алек Гочев – 7 извршни кaзни од по 100 евра и 32 во процедура
Јаков Спасов – 11 извршни кaзни од по 100 евра и 10 во процедура
(Овие бројки се до пред еден месец, во меѓувреме нивниот број се уште расте)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here