Шилегов најави дислоцирање на галиите од коритото на реката Вардар

438
0
SHARE

Градоначалникот  на Скопје, Петре Шилегов во своето гостување на тв24 најави дислоцирање на галиите од коритото на реката Вардар.

Тој посочи дека овие бродови кои во моментов фукнционираат како угостителски објекти претставуваат сериозна опосност за природното течение на реката Вардар и доколку би дошло до покачување на нивото на водата, може да дојде до излевање на реката од коритото.

Најспорно е тоа што овие објекти претставуваат урбана опрема според документацијата издадена од градот, иако се градби на неколку ката.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here