Скандал: Арнолд Шварценегер исфрлен на улица како бездомник

601
0
SHARE

Познатиот актер Арнолд Шварценегер објави фотографија на која тој спие на улица под неговата позната бронзена статуа буквално како бездомник, и со големо разочарување напиша “Како се менуваат времето” …

Причината поради која тој ја напишал фразата не е само затоа што е стар, туку затоа што во времето кога бил гувернер на Калифорнија, тој свечено отворил хотел пред кој е поставена негова статуа. Менџментот на хотелот во тоа време со почести и одушевување му ветил на Арнолд дека: “Во секој време може да дојде и да има соба за него, бесплатно “. Одреден период по неговото повлекување од гувернер на Калифорнија, тој го посетил хотелот, но менџментот одбил да му даде соба на славнот актер и екс гувернер тврдејки дека тој треба да плати за тоа, а и неможеле да го услужат со изговор дека биле пребукирани.

Тој донел вреќа за спиење и се сместил под статуата со неговиот лик. Под фотографијата каде тој лежи како бездомник напиша: “Кога бев на важна позиција, секогаш ме удостојуваа и ме фалеја, беа пресреќни кого ќе ги посетев, но кога ја изгубив оваа позиција, заборавија на мене и не го одржаа своето ветување. Не верувајте во вашата позиција или во износот на парите што ги имате, ниту на вашата моќ, ниту на вашата интелигенција, тоа нема да трае. ”

Се обидувам да им посочам на сите дека кога сте “важни” во очите на луѓето, секој е вашиот “пријател”. Но, кога немаат корист од тебе и не ги задоволуваш нивните интереси, повеќе не си битен.

“Вие не сте она што мислите дека секогаш ќе бидете, ништо не трае вечно”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here