Скопје и утринава се гуши од загаден воздух

460
0
SHARE

Загадувањето на воздухот и утринава над дозволеното. Граѓаните на Скопје повторно се гушат во канцерогените пм 10 честички, мерните станици за квалитетот на воздухот, покажуваат ниво на загаденост над нормалата.

Мерните  станици во Лисиче(111) и Ректорат(109)  бележат  двојно повисоко ниво на  загаденост. Градот Скопје веќе подолго време е на листата на најзагадени градови во светот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here