Славче Таневски, дизајнер кој работи во Мерцедес: Избришете го моето име од секаде каде се споменува Северна Македонија

340
0
SHARE

Славче Таневски, дизајнер кој работи во Мерцедес: Избришете го моето име од секаде каде се споменува Северна Македонија

Славче Таневски, Македонецот дизајнер кој работи во Мерцеддес, се обрати до агенцијата за иселеништво со молба да не го користат неговото име во било какви промоции, бидејќи тој не сака да биде ставан во контекст со Северна Македонија.

Статус на Славче Таневски:

“Ги замолувам сите владини институции кои во името содржат “северна” (а не се од Северна Ирска и Северна Кореја) во никој случај да не ги користат моето име и дело за било какви цели.

Не постоите за мене и јас не постојам за вас. Чао пријатно!
Македонци, се надевам ќе го следите мојот пример!”

Ги замолувам сите владини институции кои во името содржат “северна” (а не се од Северна Ирска и Северна Кореја) во никој…

Posted by Slavche Tanevski on Monday, March 11, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here