Снегот се врати во Македонија

282
0
SHARE

Снегот од синоќа повторно се врати на Голак. Иако со релативно мала снежна покривка сепак доволно да предизвика неверување кај жителите на Делчево, кои не паметат кога последен пат паѓал снег во месец мај.

Како вработен во делчевското шумско претпријатие задолжен за обиколка на теренот на планината Голак, делчевецот Славчо Георгиевски не памети кога последен пат на Голак паѓал снег во месец мај.

Имало случаи кога пред десетина години паѓал снег во месец април, но во месец мај тоа било реткост. Снежната покривка не е голема, но доволна да предизвика измрзнување на некои растителни видови, вели Георгиевски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here