Со скршено рамо на Синдикални Работнички Игри во Охрид

957
0
SHARE

Дел од вработените во општина Карпош заминаа во Охрид на синдикални игри, за изненадување на сите со колегите во Охрид на овие спортски натпревари замина и шефот на кабинетот на градоначалникот Стефан Богоев. Да потсетиме Душко Бужаровски пред само една недела, направи сообраќајна несреќа со нерегистриран мотор при што се здоби со тешка телесна повреда на рамото. Од синдикалните игри во Охрид дознаваме дека, Бужаровски е со лонгета, па се поставува прашањето во која дисциплина тој ќе настапува?

Логично би било човек кој што е неспособен или да речеме оневозможен за ваков тип на игри, да не го зазема местото на некој кој е способен за натпревар. Познавачите на сосојбите во општината велат дека главна причина зошто повредениот Бужаровски е на работнички игри во Охрид се приликата да се потпише некоја сметка по Охридските кафеани на терет на општината, како и неговата колешка инжинерот Н.И. Блискоста со оваа негова колешка и секојдневното дружење очигледно е причината зошто Бужаровски со тешка повреда заминал за Охрид.

да Ви пренесеме дел од “натпреварувачката” атмосфера во Охрид

Да потсетиме, чувар кој беше фатен во интимни сексулани односи во чуварницата во општина Карпош е казнет со 20% од плата, а покрај него и сите негови колеги кои ја обавуваат истата дејност. Во општинските кулоари очигледно е незадоволството и како што велат тие, зошто се казнуваат оние кои не направиле никаоков прекршок, а еден куп колеги и колешки се во интимни односи во општината.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here