Собранието ќе троши 422 илјади евра за авиобилети и хотелско сместување

264
0
SHARE

Собранието ќе потроши 422 000 евра за авио билети и хотелско сместување на пратениците во наредните две години. Распишани се два тендера во висина од по 211 000 евра.

Патните расходи во однос на минатата година се речиси двојно зголемени. Колку за споредба, за авио билети во 2018 биле потрошени 93 000 евра, во 2017 година 31 000 евра а во 2015 78 000 евра.

Собраниските служби објаснуваат дека повисоките расходи за патувања во текот на оваа година се должат патувањата поврзани со членството на земјава во НАТО и очекувањата во јуни да добиеме датум за преговори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here