СООПШТЕНИЕ ОД КАБИНЕТОТ НА ИВАНОВ: Договорот од Преспа нанесе трајна штета

309
0
SHARE

Претседателот Иванов го поздравува потпишувањето на пристапниот Протокол за членство на земјата во НАТО.

Македонскиот претседател смета дека, за жал, останува фактот дека на денешното потпишување на Протоколот му претходеше склучување на договор за промена на уставното име на Република Македонија, кој нанесе трајна штета на македонските национални интереси.

Триесетото место во НАТО Алијансата за Република Македонија беше заслужено, имајќи предвид дека одамна се исполнети стандардите во одбраната и воената подготвеност на Армијата на Република Македонија, како резултат во кој придонес имаат сите Влади на Република Македонија, стои во соопштението на кабинетот на претседателот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here