СТАВЕТЕ МЕ МИНИСТЕР И ЌЕ ВИ ПОКАЖАМ ДЕКА МОЖЕ!!

410
0
SHARE

Зачестија објавите на Д-р Јадранка Бибан на Facebook во кои таа упорно пишува околу здравството и ситуацијата во Македонија. Овој пат Д-р Бибан, побара од Заев да стане министер:

СТАВЕТЕ МЕ МИНИСТЕР И ЌЕ ВИ ПОКАЖАМ ДЕКА МОЖЕ!!

Минатава недела дигнав температура, имав треска, болки во зглобовите и малаксаност. Охо, ова е грип си реков, можда свински, магарешки, или некој вироза, што и да е… Висока беше температурата, скоро 40 степени па решив да појдам во една од државните клиники малку да се освежам со инфузија со физиолошки раствор и витамини…

Па јас оддамна не сум била таму…

Колегите и повеќе од колегијални, сестрите професионални и љубезни, ама внатре болницана се распаднала…
Кровот прокиснат и мувлосан, чаршафиштата се гледа стари од социјализмот, ќебињата непрани најмалку една деценија.
Па онде здрав човек ќе се разболи а не пак болен да оздрави. Секоја чест на колегиве што издржуваат да поминат работно време и да работат професионално во оние услови. Па не нов клинички центар да се изгради, што сака нека биде, со ваква здравствена политика се ќе се посере за два месеци. Прекрасни болници, намерно запуштени и уништени.
Па како барем еден министер или премиер не се најде од мајка роден што се вика, да направи нешто вистинско во здравствениот систем. Па стајте ме мене министер, ни плата ми треба ни ништо, колку пари има за здравство толку, има се да се донесе во ред за една година. Не е до парите, до шупката зината е!

П.С. Споделете го ова можи ќе го прочита Заев и ќе ме викне😊🤓😏… за да ме стави министер“, напиша Д-р Јадранка Бибан на својот Facebook профил.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here