Стефан Богоев најави интервентни мерки за загадувањето во Карпош

959
0
SHARE

Во денешната изјава пред медиумите, градоначалникот на Општина Карпош ги најави интервентните мерики кои ќе бидат превземени во врсака со загадувањето во градот и општината

-Донесување на Одлука за субвенционирање на заштитни маски за граѓаните, со свикување на вонредна седница на Советот на Општина Карпош;
-Запирање на градежните активности на Општина Карпош;
-Барање до инвеститорите да запрат со градежните активности и узурпирање на јавните површини;
-Повик за општествена одговорност на приватниот сектор, преку донација на прочистувачи за воздух, маски или финансиски средства на наменска сметка на Општината објавена на официјалната веб страница.

Ова се интерветните мерки за справување со загадувањето во Карпош:-Набавка на прочистувачи за воздух за сите градинки и…

Posted by Stefan Bogoev on Friday, December 15, 2017

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here