Тежок скандал во Македонски Пошти, дали ДУИ продава компири преку Македонски Пошти!?

998
0
SHARE

До редакцијата на Инфоњуз анонимно беше доставена фотографија од фискална сметка од пошта, поточно експозитурата во ГТЦ-Скопје

Анонимен читател ни испрати фотографија од фискална сметка на која што се гледа дека АД Македонски Пошти продава компири. Анониот читател се пожали дека оваа сметка ја добил кога ги праќал фактурите од правното лице кое го застапувал.

Проблемот го уведел кога оваа услуга неможел да си ја оправда во сметковдството како трошок на правното лице и истата му била одбиена.

Ова е сериозен проблем за фирмите за книжење на нивните трошоци. Не може поштенски услуги да се правдаат со компири.

И покрај реакциите на корисниците на услугите на Македонски Пошти, службениците арогантно враќаат со зборовите: “а што ми можеш, земи фискалната или фрли ја, твој проблем”

АД Македонски Пошти е во “владение” на ДУИ како дел од владеачката коалиција години наназад и се смета за дувло на криминал и место каде што си ги вработуваат своите “квалификувани” кадри.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here