Трет ден на жителите на Кисела Вода протестираат пред Центарот за зависници

187
0
SHARE

Трет ден жителите со протест ги спречуваат зависниците да ја земат својата терапија во центарот во Кисела Вода. На овој начин граѓаните го изразуваат револтот кон министерот за здравство кој пред речиси една година вети но и до 5 мај најави дислокација на центаро но тоа не се случи. Последното дете кое се боцнало на искористена игла ја прелило чашата кај жителите.

Население се соочило повеќепати со грабежи а биле нападнати деца и жени.

Колку е раширено, нас не ни сметаат зависниците туку начинот на кој ја примаат терапијата . До сега со градоначалникот сме збореле повеќе пати. но ова 9 месеци од последното ветување и потпишаа договор, Тони Саздовски жител на Кисела Вода.

Во истовреме додека граѓаните го блокираа влезот на центарот и пациентите беа во непосредна близина. Револтот и кај нив беше голем. Со полициски кордон беа одвоени двете групи бидејќи првиот ден настана инцидент кога пациентите се обиделе да се прекачат преку ограда за да дојдат до терапија во центарот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here