УЈП информира дека ќе овозможи да ја потврдат или коригираат претпополнетата даночната пријава и викендот, 1 и 2 јуни

280
0
SHARE

Управата за јавни приходи информира дека ќе им овозможи на граѓаните да ја потврдат или коригираат претпополнетата годишна даночна пријава во текот на викендот, 1 и 2 јуни.

Ова од причина што крајниот рок за добивање статус на конечни даночни пријави е во неработен ден, согласно на што на на 3 јуни, понеделник, годишните даночни пријави ќе добијат статус на конечни даночни пријави според последниот статус на Годишната даночна пријава – потврдена или коригирана.

Пријавите коишто од страна на граѓаните не се ниту потврдени или коригирани ќе бидат службено потврдени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here