Унијата на жени со бројни активности во пресрет на најголемиот и најрадосен христијански празник Велигден

680
0
SHARE

Унијата на жени со бројни активности во пресрет на најголемиот и најрадосен христијански празник Велигден. Под мотото “Традицијата живее со хуманост” беше организирана регионална Велигденска трпеза, во Битола, на која учествуваа ОК и на Унијата на жени од ОК на Прилеп, Крушево,Ресен, Демир Хисар, Могила и Новаци, а присуствуваше и ИК на УЖ, која ја одразува традицијата на македонската жена и нејзините вештини во подготвувањето на храната, но и хуманоста, да им се обезбедат среќни празници и поддршка на оние кои им е најпотребна.

Претседателката на УЖ НА ВМРО ДПМНЕ Даниела Рангелова порача: “Македонската жена, знае успешно да се справува со сите предизвици, во јавниот живот, активна и бескомпромисна во нејзиниот политички ангажман, но целата енергија ја црпи од својата традиција на вредна домаќинка, семејните традиции, кои се потпираат на хуманост, помагање и поддршка”.

Присуството на претседателката Рангелова во Битола,
искористено и за работна средба со УЖ ОК ВМРО ДПМНЕ Битола

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here