Вечно име Крсте, Крстинка, Кристина, Христина, Кристијан…

447
0
SHARE

Празникот кој се празнува денес, е ден кога мора да се опуштите и да се подготвите за Богојавление.

Од Божиќ до Богојавление верниците се поздравуваат со „Христос се роди“, „Вистина се роди“, а на Богојавление се поздравуваат со „Бог се јави“, „Вистина се јави“.

Луѓето кои се родени на овој ден се верува дека на својот грб ја носат сенката на Чесниот крст и дека затоа пред Господ се посебно одговорни за своите постапки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here