(Видео)ДИВАТА ДЕПОНИЈА НА ЛЕПЕНЕЦ ПОВТОРНО ПРЕПОЛНА: Пари за чистењето на депонијата потрошени, депонијата и натаму се полни

81
0
SHARE

На почетокот на февруари Град Скопје започна со расчистување на дивата депонија во Волково, на брегот на реката Лепенц. За ова беа потрошени 10 милиони денари од градската каса, но според видеото дивата депонијата во општина Ѓорче Петров е повторно активна и на неа се трупа отпад.

Локалното население добро знае кој истура отпад на дивата депонија, и велат дека поседуваат уште фотографии од возилата, регистарски таблички како и други информации за да се постапи законски против чинителите.

Ова е депонијата во Ново Село !
Поголема од било кога !

И не само што не се празни туку не престанува да се полни !
Што е она што е најстрашно, што САМАТА ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ја полни иако ИЗЛАЖАА дека е комплетно исчистена !

На видеото се гледа камион во сопственост на општина Ѓорче Петров со регистерски таблички SK – 430- SH како во сред бел ден доаѓа и истура шут !
На 27 -ми јануари Град Скопје, а на 29-ти февруари Aleksandar Naumoski објавија (види линк) дека депонијата се чисти и дека ќе се потрошат 10 милиони денари за таа намена.

Парите се потрошија, а ѓубрето не е исчистено !
За се има видео и фото докази !
Вака ли е грижите за граѓаните ?
Ова ли е правилна грижа во ек на пандемија ?

Што кога ќе се запали ?

Кој од ова профитира и зошто се отвараат рампите само за возила на одредени фирми?

Како граѓани на општина Ѓорче Петров упатуваме АПЕЛ до медиумите да ни помогнат !
Вака веќе не бива !https://www.facebook.com/AleksandarNaumoskizaGorce/videos/2532987987017972/

https://faktor.mk/video-grad-skopje-zapochnuva-so-chistenje…

Ова е депонијата во Ново Село !Поголема од било кога !И не само што не се празни туку не престанува да се полни !Што е она што е најстрашно, што САМАТА ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ја полни иако ИЗЛАЖАА дека е комплетно исчистена !На видеото се гледа камион во сопственост на општина Ѓорче Петров со регистерски таблички SK – 430- SH како во сред бел ден доаѓа и истура шут !На 27 -ми јануари Град Скопје, а на 29-ти февруари Aleksandar Naumoski објавија (види линк) дека депонијата се чисти и дека ќе се потрошат 10 милиони денари за таа намена. Парите се потрошија, а ѓубрето не е исчистено !За се има видео и фото докази !Вака ли е грижите за граѓаните ?Ова ли е правилна грижа во ек на пандемија ?Што кога ќе се запали ?Кој од ова профитира и зошто се отвараат рампите само за возила на одредени фирми ?Како граѓани на општина Ѓорче Петров упатуваме АПЕЛ до медиумите да ни помогнат !Вака веќе не бива ! https://www.facebook.com/AleksandarNaumoskizaGorce/videos/2532987987017972/https://faktor.mk/video-grad-skopje-zapochnuva-so-chistenje-na-divata-deponija-na-lepenec-na-lepenec

Posted by Ѓорче Петров on Wednesday, May 20, 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here