Видео: Од ниските температури во Амстердам замрзнаа каналите, луѓето ги користат за забава и лизгање

521
0
SHARE

За многумина е тешко да пронајдат позитивна страна на ладниот бран и ниските температури кои ја зафатија Европа последниот период. Во Амстердам замрзнаа популарните канали, а локалните жители решија тоа да го искористат лизгајќи се по нив.

Каналите се целосно замрзнати поради екстремно ниските температури, па луѓето ги користат како лизгалишта. Ова е прв пат да се случи ова во последните шест години.

Видеата од лизгањето по амстердамските канали ги преплавија социјалните мрежи.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here