Владата предводена од СДСМ ја поскапува водата!

372
0
SHARE

Окако е на власт владата на СДСМ поскапи речиси се што можеше да се поскапи. Сега на ред дојде и најзначајниот ресурс без кој не се може а тоа водата.

Ова поскапување е прво од ваков вид во последниве 12 години. Додека на власт беше ВМРО-ДПМНЕ цената на водата остана иста. Она што го ветуваа додека беа во опозиција стана уште една голема лага на оваа партија. Речиси за се што кажаа буквално ги излажаа граѓаните.

За да се потсетиме за тоа што се залагаа додека беа во опозција доволно е да се погледне прес конфренцијата на советникот Драги Давчевски во 2014-тата година каде СДСМ како политичка партија вели дека граѓаните на Скопје не заслужуваат да плаќаат толку скапа вода и затоа тие ќе побараат намалување од 30 %.

Но сега кога се на власт нема намалување на речиси ништо. Цените одат во нагорна линија.

Моменталната цена за вода што ја плаќаат жителите на Скопје е 29,3 денари за кубик. Не се знае воопшто колкаво ќе биде поскапувањето на водата и кои се причините поради таквото нешто. Она за што е сигурно е дека покапувањето ќе биде во речиси целиот преостанат мандат на Шилегов од 2018-та година до 2020-тата година.

Инаку поскапувањата се тренд на оваа Влада. Ги посакпуваат речиси сите давачки. Почнаа со нафтата, па со двојното оданочување па сега водата а се очекува и цената на струјата исто така ра рипне. За очекување е дека речиси сите цени на производите ќе отидат нагоре што на некој начин ќе ја активира инфлаторната спирала. Очигледно животот што го ветуваше СДСМ никако да дојде до граѓаните на Република Македонија.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here