ВМРО-ДПМНЕ повика на протести заради притворот на Темелко

458
0
SHARE

По одлуката на судот за продолжување на притворот на Едмонд Темелко за дополнитени 30 дена, ВМРО-ДПМНЕ најави протести со почеток во 19:00 часот пред Владата на Република Македонија.

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува своите членови, како и сите граѓани и граѓански организации да ја изразат својата поддршка за Едмонд Темелко вечер во 19 часот на собир кој би започнал пред Владата, од каде луѓето би се упатиле пред судот.

Во нивното образложение стои дека Едмонд Темелко е со сериозно нарушено здравје и дека одлуката за притвор е резултат на политички притисоци и нема никаков основ за продолжување на притворот кој преминува во казна наместо мерка за обезбедување на осомничениот.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here