ВО ЦЕНТАР: Кој се заканува со нова војна?

439
0
SHARE

Кој се заканува со нова војна? Интервју со Зорица Чавкова, ќерка на поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков: „Сакаат да го убијат мојот татко!“

Во емисијата, новинарот и аналитичар Васко Ефтов, исто така ја анализира и ситуацијата во Косово и Србија и немилите настани кои се случуваат во напнатата атмосфера која владее во северот на Косово, каде што за малку беше избегната војна. А го поставува и прашањето, до кога во Северно Косово ќе може да биде обезбеден мир?

Покрај тоа, Ефтов ги согледува и интересите на Русија и Турција на Балканот кои за првпат во историјата делуваат заедно, односно имаат усогласена политика, спротивно на досегашната историја кога овие две држави биле конкуренти за доминација и влијание на овие простори.

Погледнете ја целата емисија за да увидите што му се спрема на Балканот и дали Македонија ќе биде најголема жртва на тие гео-политички премрежја на Балканскиот полуостров?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here