Во ЗОО Скопје треба да пристигнат нови жители

327
0
SHARE

Според најавите на директорот Ѓорѓи Галетановски пролетва во Зоолошката градина треба да пристигнат нови жители и тоа зебри и фламинга, а на есен пингвини, за кои живеалиштата веќе се подготвуваат.

Граѓаните кои и покрај предупредувањата, на животните им даваат висококалорична храна, но фрлаат и отпадоци што можат да го загрозат животот на животните. Нашите животни се хранат со здрава храна, редовно и по нормативи. Секој жител на Зоолошката има свое мени, а исхраната е составена само од висококвалитетна храна богата со витамини, минерали, протеини, велат Зоолошката градина.

Тие додаваат дека храната што ја фрлаат посетителите штетно влијае на здравјето на овие животни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here