Воена вежба на КФОР- хеликоптери, возила и трупи на патиштата

413
0
SHARE

КФОР преку социјалните мрежи објави дека ќе одржи вежба во Косово, во која ќе бидат вклучени и хеликоптери, без да прецизира кога вежбата ќе се одржи.

“КФОР ќе ја спроведе вежбата со распоредување на војници по различни правци во Косово. На вежбата ќе бидат вклучени хеликоптери и возила и има за цел да се подобри соработката меѓу единиците на КФОР, како и одржување на нивнита спремност.

Најавуваат од КФОР дека ова е редовна вежба “, во изјавата објавена на Фејсбук.

KFOR is going to conduct training, deploying troops along various routes of Kosovo. The exercise will involve helicopters and vehicles and is aimed to improve cooperation between KFOR units and to sustain their readiness. KFOR regularly trains to keep ready to fulfil its mandate.

Posted by Kosovo Force – KFOR on Friday, January 11, 2019

КФОР претходно оваа недела ја одложи тродневната вежба поради временските услови која требаше да почне во среда и да трае до денес.

Извор Спутник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here