ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ ЦРНИЛА

336
0
SHARE

Воздухот во центарот на Скопје поцрн и од околината на индустриски објект

Во лабораторија на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип може да се дефинира изворот на загадувачките честички во воздухот и какво е нивното влијанието врз човекот. Врз основа на овие податоци, можат лесно да се определат соодветни мерки за заштита, велат професорите.

Целиот документарец „Живот во загаден воздух“ гледајте го ТУКА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here