Зеав исвиркан од жителите на Иловица во струмичко!

308
0
SHARE

Премиерот Зоран Заев минатата недела беше во посета на населените места Иловица и Штука каде е предвидено да се отвори рудникот Иловица Штука.

Жителите на овие населени места го дочекаа премиерот Заев со свирежи и негодувања поради неговото присуство.

На видео снимката се гледа како откако со најава му е дадено збор на Заев, тој бил негативно дочекан од жителите, погледнете.

Жителите и граѓанските здруженија за време на оваа средба изјавија дека рудникот не треба да биде отворен, бидејќи ќе страда целиот регион, и ќе има несогледливи последици по здравјето.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here