Зеколи: Кој ја руши Рада?

219
0
SHARE

Се погласни се шпекулациите дека во моментов во СДСМ се случува вистински раскол иако провладините медиуми преку своите платеници се обидуваат да докажат дека истото се случува во опозициската партија.

Според познатиот аналитичар Арсим Зеколи, СДСМ е пред раскол, доста изразен е конфликтот помеѓу скопското и струмичкото крило, а во центарот на случувањата е обидот за рушење на Радмила Шекеринска.

-Моето мислење за Рада Ш. го имам кажано напати. Но интересна е кампањата за нејзино упорно сведување на 2% подршка по СДСМ анкети, па испраќање во САД, па мизогенични атаки претходно употребени кон други не-СДСМ жени. Затоа, иако се знае одговорот, да прашам: Кој ја руши Рада?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here