Жителите на Кисела Вода излегуваат на радикален протест, од недела па натаму потенцираат дека Центарот нема да работи

293
0
SHARE

Тие предупредуваат дека овој протест ќе биде радикален, а од недела па натаму потенцираат дека Центарот нема да работи, истакнувајќи дека имаат право на мирен и безбеден живот во нивната општина.

Причината за тоа, како што се наведува во нивното соопштение, е дислоцирањето на центарот за зависности од моменталната „времена“ (20 години) локација, на друга локација.

„Досега бевме коректни и конструктивни со сите чинители инволвирани во проблемов, кој ни го предизвикуваат ЗАВИСНИЦИТЕ од ДРОГИ и ПСИХОТРОПНИ СУПСТАНЦИ, укажувавме на проблемите дека недолично се однесуваат, пријавуваме кога ни правеа штета во домовите и кога не пљачкаа, пријавувавме и кога некое дете ќе се боцне на искористена игла (дадена од невладината организација ХОПС, која иако се нафати да го собира медицинскиот одпад позади наркоманите, истото не го прави).
Минатата година кога и покрај нашата кооперативност за возврат добивме да низ цела населба има ИГЛИ И ШПРИЦЕВИ и да се повредуваат се повеќе деца излеговме на протест на кој повторно човечки и со разбирање го побаравме истото да се дислоцира центарот, од страна на МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Г-дин Венко Филипче и градоначалникот на Општина Кисела Вода г-дин Филип Темелковски, написмено ни беше ветено дека центарот ќе биде дислоциран до 5 Мај 2019 година, што не се случи, а воедно и по изјавата на Градоначалникот на општина Гази Баба дека наводно ги прифатил барањата на неговите граѓани од Гази Баба, центарот да не се дислоцира во НЕНАСЕЛЕН ПРОСТОР НА ОПШТИНАТА, наркоманите си земаа за сила и почнаа повторно да се соблекуваат голи пред нашите деца и жени и да се дрогираат, а чашата ја прели повредувањето на ќерката на еден од нашите соседи“- стои во повикот за протест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here